Brancin je riba koja je posljednjih godina značajno porasla u popularnosti s kuharima i domaćim kuharima koji uživaju u ovoj finoj ribi slatkog okusa. Njegov izvrstan okus i čvrsto meso znači da je potrebno samo jednostavno kuhanje kako bi se napravio odličan obrok.
Servings 2people
Prep Time 5 minutesmins
Cook Time 12 minutesmins
Total Time 17 minutesmins
Ingredients
2Marfish filleta brancina
150gramaŠparoga
20gramadivljeg češnjaka
200mlsoja umaka
1limun
100gramamaslaca
50mlmaslinovog ulja
Instructions
U velikom woku ili tavi zagrijte pola biljnog ulja, šparoge narežite po dužini i dodajte u tavu, pržite uz miješanje 2-3 minute dok šparoge ne dobiju živozelenu boju, dodajte maslac, sitno sjeckani divlji češnjak, i sojin umak i ostavite da kuha još 3-4 minute, povremeno podlijevajući.
Zagrijte zasebnu tavu s preostalom polovicom maslinovog ulja i pecite Marfish filete brancina 4 minute, okrenite jednom i pecite 30 sekundi. Kožica bi trebala biti zlatnosmeđa i hrskava.
Za posluživanje stavite veliku žlicu glaziranih šparoga na sredinu vrućeg tanjura za posluživanje s filetima brancina i malo svježeg limuna. Jedite dok je još vruće.