Pečeni fillet Marfish brancina sa šparogama

Rating: 0.00
(0)
June 7, 2024

Isprobajte ovaj recept za pečenog brancina sa sezonskim povrćem i azijskim ugođajem uz dodatak malo tamnog soja umaka u glazuri od povrća.

O brancinu

Brancin je riba koja je posljednjih godina značajno porasla u popularnosti kako među internacionalnim tako i među domaćim kuharima koji sve više uživaju u ovoj finoj ribi slatkog okusa. Njegov izvrstan okus i čvrsto meso znači da je potrebno samo jednostavno kuhanje kako bi se napravio odličan obrok. 

Pečeni fillet brancina sa šparogama

Brancin je riba koja je posljednjih godina značajno porasla u popularnosti s kuharima i domaćim kuharima koji uživaju u ovoj finoj ribi slatkog okusa. Njegov izvrstan okus i čvrsto meso znači da je potrebno samo jednostavno kuhanje kako bi se napravio odličan obrok.
Servings 2 people
Prep Time 5 minutes
Cook Time 12 minutes
Total Time 17 minutes

Ingredients
  

  • 2 Marfish filleta brancina
  • 150 grama Šparoga
  • 20 grama divljeg češnjaka
  • 200 ml soja umaka
  • 1 limun
  • 100 grama maslaca
  • 50 ml maslinovog ulja

Instructions
 

  • U velikom woku ili tavi zagrijte pola biljnog ulja, šparoge narežite po dužini i dodajte u tavu, pržite uz miješanje 2-3 minute dok šparoge ne dobiju živozelenu boju, dodajte maslac, sitno sjeckani divlji češnjak, i sojin umak i ostavite da kuha još 3-4 minute, povremeno podlijevajući.
  • Zagrijte zasebnu tavu s preostalom polovicom maslinovog ulja i pecite Marfish filete brancina 4 minute, okrenite jednom i pecite 30 sekundi. Kožica bi trebala biti zlatnosmeđa i hrskava.
  • Za posluživanje stavite veliku žlicu glaziranih šparoga na sredinu vrućeg tanjura za posluživanje s filetima brancina i malo svježeg limuna. Jedite dok je još vruće.

Notes

I, to je to! Dobar tek! 🙂
Calories: 380kcal
Cuisine: Italian, Mediterranean
Keyword: fish fillet, sea bass

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Like
Close
Copyright © 2024 MARFISH
Made with by iqdigital. All rights reserved.
Close