Isprobajte ovaj recept za pečenog brancina sa sezonskim povrćem i azijskim ugođajem uz dodatak malo tamnog soja umaka u glazuri od povrća.
O brancinu
Brancin je riba koja je posljednjih godina značajno porasla u popularnosti kako među internacionalnim tako i među domaćim kuharima koji sve više uživaju u ovoj finoj ribi slatkog okusa. Njegov izvrstan okus i čvrsto meso znači da je potrebno samo jednostavno kuhanje kako bi se napravio odličan obrok.
Pečeni fillet brancina sa šparogama
Brancin je riba koja je posljednjih godina značajno porasla u popularnosti s kuharima i domaćim kuharima koji uživaju u ovoj finoj ribi slatkog okusa. Njegov izvrstan okus i čvrsto meso znači da je potrebno samo jednostavno kuhanje kako bi se napravio odličan obrok.
Ingredients
- 2 Marfish filleta brancina
- 150 grama Šparoga
- 20 grama divljeg češnjaka
- 200 ml soja umaka
- 1 limun
- 100 grama maslaca
- 50 ml maslinovog ulja
Instructions
- U velikom woku ili tavi zagrijte pola biljnog ulja, šparoge narežite po dužini i dodajte u tavu, pržite uz miješanje 2-3 minute dok šparoge ne dobiju živozelenu boju, dodajte maslac, sitno sjeckani divlji češnjak, i sojin umak i ostavite da kuha još 3-4 minute, povremeno podlijevajući.
- Zagrijte zasebnu tavu s preostalom polovicom maslinovog ulja i pecite Marfish filete brancina 4 minute, okrenite jednom i pecite 30 sekundi. Kožica bi trebala biti zlatnosmeđa i hrskava.
- Za posluživanje stavite veliku žlicu glaziranih šparoga na sredinu vrućeg tanjura za posluživanje s filetima brancina i malo svježeg limuna. Jedite dok je još vruće.
Notes
I, to je to! Dobar tek! 🙂