Poslužite ovu salatu od brancina, kus-kusa i artičoka sa svježim začinskim biljem i limunom kao brzu i jednostavnu večeru za dvoje. Od pripreme do tanjira potrebno je samo 20 minuta

Salata od brancina i artičoka
Ingredients
- 1 pakiranje Marfish Premium Filetta brancina
- 100 grama kus-kusa
- 175 grama artičoka grubo nasjeckanih
- 1/2 žlićice senfa
- 1½ žlićice maslinovog ulja
- 1/2 pakiranja kopra listovi, sitno sjeckani
- 1/2 pakiranja peršina listovi, sitno sjeckani
- 1 limun
- 2 šake potočarke
Instructions
- Skuhajte kus-kus prema uputama na pakiranju, zatim pomiješajte s artičokama. Umutite senf s uljem iz pakiranja artičoka, zajedno s ½ žlice maslinovog ulja, pa dodajte kus-kusu. Ubacite začinsko bilje u salatu, zajedno s limunovom koricom i sokom, malo začina i potočarku.
- Zagrijte preostalo ulje u velikoj tavi koja se ne lijepi na srednje jakoj vatri. Začinite kožu brancina, pa je s kožom prema dolje stavite u ulje. Koristite poleđinu kriške ribe da držite ribu dolje, jer će se početi malo uvijati. Nakon što je meso gotovo potpuno neprozirno, oko 3 minute, preokrenite i kuhajte još 1 minutu. Podijelite salatu na dva tanjura i na vrh stavite ribu.