Go Back

Salata od brancina i artičoka

Servings 2 people
Prep Time 2 hours 30 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 3 hours 10 minutes

Ingredients

  • 1 pakiranje Marfish Premium Filetta brancina
  • 100 grama kus-kusa
  • 175 grama artičoka grubo nasjeckanih
  • 1/2 žlićice senfa
  • žlićice maslinovog ulja
  • 1/2 pakiranja kopra listovi, sitno sjeckani
  • 1/2 pakiranja peršina listovi, sitno sjeckani
  • 1 limun
  • 2 šake potočarke

Instructions

  • Skuhajte kus-kus prema uputama na pakiranju, zatim pomiješajte s artičokama. Umutite senf s uljem iz pakiranja artičoka, zajedno s ½ žlice maslinovog ulja, pa dodajte kus-kusu. Ubacite začinsko bilje u salatu, zajedno s limunovom koricom i sokom, malo začina i potočarku.
  • Zagrijte preostalo ulje u velikoj tavi koja se ne lijepi na srednje jakoj vatri. Začinite kožu brancina, pa je s kožom prema dolje stavite u ulje. Koristite poleđinu kriške ribe da držite ribu dolje, jer će se početi malo uvijati. Nakon što je meso gotovo potpuno neprozirno, oko 3 minute, preokrenite i kuhajte još 1 minutu. Podijelite salatu na dva tanjura i na vrh stavite ribu.
Calories: 527kcal
Course: Salad
Cuisine: Mediterranean
Keyword: sea bass